Notkeutta lauluääneen

50,00  sis. alv 24%

Maanantaina 23.11.2020 klo 9:30-11

Ketterän äänen edut ovat loputtomat. Tässä työpajassa opit keinoja ja harjoituksia, joilla ääntä voi treenata notkeammaksi. Asiaa tarkastellaan Estill Voice Trainingin näkökulmasta.

Description

Notkeutta lauluääneen

Notkea lauluääni liikkuu ketterästi ylös ja alas, saa aikaan dynaamisia vaihteluita ja tuo tulkintaan syvyyttä ja laajuutta. Mitkä asiat tekevät äänestä notkean ja miten niitä voi harjoitella? Näihin seikkoihin pureudutaan tässä työpajassa.

 • sopiva ääntöbalanssi ja sen harjoitteleminen
 • lauluinstrumentin mukauttaminen eri sävelkorkeuksille
 • ääntöinstrumentin mukauttaminen dynaamisiin vaihteluihin (hiljaa – voimakkaasti)
 • lauluäänen vapaa sointi ja sen harjoitteleminen

Käsittelemme aihetta niin klassisen kuin pop-jazz -laulun näkökulmasta. Työpaja soveltuu niin lauluharrastajille kuin ammatikseen laulaville.

Osallistuaksesi tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen sekä verkkoyhteyden. Käytä myös mikrofonillisia kuulokkeita tai laitteisiin sisäänrakennettuja mikrofoneja ja kaiuttimia. Pelkkä puhelin tai tabletti riittää esimerkiksi. Liittyminen tapahtuu osallistujille lähetettävän linkin kautta eikä erillisiä kirjautumisia tarvita.

Maanantaina 23.11.2020 klo 9:30-11. Työpaja toteutetaan Zoom-palvelun välityksellä. Työpaja toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on 16.11.2020 mennessä vähintään 4.  Ilmoittautuminen on mahdollista ma 23.11.2020 klo 9 saakka.

Kouluttajat

Kuopiolainen Jaana Turunen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri, laulaja, kuoronjohtaja, laulupedagogi ja äänikouluttaja. Turunen on ensimmäinen Suomessa sertifioitu Estill-opettaja (Estill Master Trainer).

Oululainen Antti Annola on laulaja, laulupedagogi (AMK), äänenkäytön kouluttaja ja näyttelijä. Hän valmistui Estill-opettajaksi (Estill Master Trainer) marraskuussa 2015.

2 thoughts on “Notkeutta lauluääneen

 1. Hei.
  Ehtisinkö vielä ilmoittautua myös tämän päivän 7.5. työpajaan mukaan. Oli niin antoisaa ja virkistävää eilen osallistua ja saada uusia ideoita ja työkaluja opetukseen:)
  Terveisin
  Michaela Heimsch

  1. Kyllä ehdit! Seuraamme ilmoittautumisia ihan viime metreille saakka, joten ehdit mukaan, kunhan teet ilmoittautumisesi sen verran ajoissa, että ehdimme lähettää osallistumislinkin ja aineistot ennen aloitusta. Kiitos palautteesta! Kiva kuulla, että työpajastamme on ollut sinulle hyötyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *