Estilliä klassisille laulajille

65,00  sis. alv 24%

Maanantaina 10.8.2020 klo 13-16:30

Miten Estill-äänimalli selittää klassisen- ja oopperalaulun? Millaisia välineitä se antaa chiaroscuron löytämiseen, laulajan formantin hallitsemiseen tai rikkaan soinnin saavuttamiseen, lauluhengitykseen ja muuhun?

Description

Estilliä klassisille laulajille

Miten Estill-äänimalli selittää klassisen- ja oopperalaulun? Millaisia välineitä se antaa chiaroscuron löytämiseen, laulajan formantin hallitsemiseen tai rikkaan soinnin saavuttamiseen, lauluhengitykseen ja muuhun? Tässä onlinetyöpajassa tutustutaan Estill-mallin äänenkäytön kuvioihin, joita harjoittelemalla voimme hallita ääntämme haluamallamme tavalla. Kuvioiden hallitseminen on samalla vastaus yleisimpiin ongelmiin laulussa ja äänenkäytössä.

Tässä onlinetyöpajassa tutustutaan Estill-äänimalliin sekä siihen, miten sitä voidaan hyödyntää klassisen äänenmuodostuksen kehittämisessä. Työpaja on tarkoitettu klassisen laulun ammattilaisille sekä klassista laulua aktiivisesti opiskeleville. Työpajaan osallistuminen ei edellytä aiempia EVT-opintoja.

Osallistuaksesi tarvitset älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen sekä verkkoyhteyden. Käytä myös mikrofonillisia kuulokkeita tai laitteisiin sisäänrakennettuja mikrofoneja ja kaiuttimia. Pelkkä puhelin tai tabletti riittää esimerkiksi. Liittyminen tapahtuu osallistujille lähetettävän linkin kautta eikä erillisiä kirjautumisia tarvita. Työpaja toteutetaan Zoom-palvelun välityksellä.

Maanantaina 10.8.2020 klo 13-16:30, sisältää 30 minuutin tauon puolessa välissä. Hinta sisältää osallistujille lähetettävän pdf-materiaalin. Työpaja toteutetaan Zoom-palvelun välityksellä. Työpaja toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on 8.8.2020 mennessä vähintään 10.

Ilmoittautuminen onlinetyöpajaan tapahtuu kaksiportaisesti:

  1. Maksa koulutus tällä sivulla
  2. Ilmoittaudu lisäksi Estill Voice Internationalin sivulla (klikkaa tätä)

Estill Voice Trainingin taustaa

Jo Estill

Estill Voice Training (EVT) on tutkija ja laulupedagogi Jo Estillin kehittämä malli, jota käytetään äänenkäytön kehittämisessä, laulunopetuksessa, musiikkiteatterissa ja puheterapiassa ympäri maailmaa. Estill ei aseta esteettisiä ihanteita, vaan antaa avaimet monipuoliseen ja terveeseen äänenkäyttöön. Kaiken pohjana on tutkittu tieto äänielimistön toiminnasta ja eri toimintojen vaikutuksesta äänituotantoon. Estillissä yhdistyvät tiede ja käytännön soveltaminen. Estill Voice Training ei kuitenkaan ole oikotie, vaan se perustuu lihasten harjoittamiseen eriytetysti.

Estill Voice Trainingin ydin on Figures for Voice -äänikuviot. Kuvioista kootaan reseptejä, joiden avulla saadaan aikaan erilaisia äänenvärejä ja käyttötapoja eri tarkoituksia varten. Estill Voice Trainingissa harjoitellaan myös kuutta tutkittua ”kvaliteettia” (reseptiä) variaatioineen. Käytännössä ihmisäänen käyttömahdollisuudet eivät rajoitu näihin, vaan lukemattomia erilaisia yhdistelmiä tuotetaan niin äänenkäytön tarpeiden kuin taiteellisten valintojen myötä.

Kouluttajat

Kuopiolainen Jaana Turunen on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri, laulaja, kuoronjohtaja, laulupedagogi ja äänikouluttaja. Turunen on ensimmäinen Suomessa sertifioitu Estill-opettaja (Estill Master Trainer).

Oululainen Antti Annola on  laulaja, laulupedagogi (AMK), äänenkäytön kouluttaja ja näyttelijä. Hän valmistui Estill-opettajaksi (Estill Master Trainer) vuonna 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *